Община Карлово

Официален сайт

Съобщение - 14.06.2018 г.

Untitled 3

ОБЩИНА КАРЛОВО
В изпълнение на чл. 9, ал. 2 от Наредба 15 от 2004 г.Обн. ДВ. бр.47 от 1 Юни 2004г., изм. ДВ. бр.82 от 19 Септември 2008г. за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности
     УВЕДОМЯВА:
Жителите на гр. Карлово, че на 18, 19 и 20.06.2018 г. /понеделник, вторник, сряда / от 05:00 до 10:00 часа ще се извърши дезинсекция против комари, кърлежи и пеперуди на зелени площи и дървесна растителност. Ще се използва препарат “Ротрин 200”, който е включен в Регистъра на МЗ за разрешените биоцидни препарати .
До всеки обработен обект ще бъдат поставени указателни надписи с текст: Внимание! Пръскано е с отроваи отбелязана дата на пръскането и карантинния период.

Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

B571 

    Завърши Националният ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев, който се проведе в град Калофер на 12-13 юни. В национален музей „Христо Ботев“ всички участници в ученическия събор получиха грамоти за участие от името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, както и други подаръци, свързани с живота и делото на Христо Ботев. Грамотите бяха връчени от Радостина Николова – експерт от Министерство на образованието и науката. Преди да се отправят към своите градове, учениците посетиха също Даскал Ботьово училище и храм „Успение на Св. Богородица“ – в град Калофер.
    Тази година Националният ученически събор бе под надслов „Какви деца е раждала, ражда и сега българска майка юнашка“. Всички участници в него показаха как трябва да се пази националната гордост и да се дава пример на следващите поколения.
   Националният ученически събор бе организиран от Министерство на образованието и науката, община Карлово, СУ „Христо Ботев“ – гр. Калофер, НМ „Христо Ботев“ – гр. Калофер и НЧ „Христо Ботев – 1869“ – гр. Калофер.
 
B572

B573

В Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев

B569 

     В град Калофер започна Национален ученически събор, посветен на 170-годишнина от рождението на Христо Ботев. В него участват 15 средни училища, носещи името на великия поет-революционер.
   Срещата бе открита от директора на калоферското средно училище „Христо Ботев“ - Таня Маринова и гайдарски състав от възпитаници на училището. В залата на НЧ „Христо Ботев“ представители на всички училища представиха мултимедийни презентации на тема „Моето училище – горд наследник на Христо Ботев“. На последния слайд от презентацията учениците бяха написали своето послание, свързано с личността на Христо Ботев и паметта за него у младите хора. С тези послания децата поставиха началото на създаването на Юбилейна книга. Тържествено шествие със знамената на всички училища се отправи към паметника на Христо Ботев, където бяха поднесени гирлянд на славата и цветя в знак на признателност. Националният събор продължи с концерт, в който взеха участие Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“ град Кърджали и певицата Деси Добрева.
     Поздравителен адрес до всички организатори и участници в Националния събор бе изпратен от министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев. В него бе написано: „…Благодаря Ви за провеждането на ученическия събор, с който давате възможност учениците да помнят и почитат тези, които са се посветили на великата кауза на свободата! Христо Ботев е не просто част от най-славния български път, Христо Ботев е част от вечността.“
     На събитието присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Веска Ненчева, председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, експертът от Министерството на образованието и науката – Радостина Николова, експертът от РУО Пловдив – Димитър Ставрев, много жители и гости на града.
B570

ТРИМА МЛАДЕЖИ ОТ КАРЛОВО СА СРЕД 20-ТЕ ОТЛИЧЕНИ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С НАГРАДАТА ЗА ДОБЛЕСТ И БЛАГОРОДСТВО

1575M
   Доброволките към Младежки информационен център-Карлово,
Денислава Колева и Катерина Димитрова, и Галя Шатова от ЦНСТ-Карлово са сред 20-те младежи от цяла България, отличени с наградата за доблест и благородство. 
   Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора и за да подчертае доблестта, която младите хора в България носят и разпространяват. 
   Учредители на наградата са 3 юридически лица, 3 физически лица и 1 държавна администрация: Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи, Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна Агенция за закрила на детето. 
   Тази година наградата се връчва за първи път под патронажа на цар Симеон Сакскобургготски. На 11 юни 2018г. на официална церемония в резиденция "Врана" в София 20 младежи получиха признание за своя принос към обществото, за това, че се включват в добри дела и инициативи за общото благо. 
  Медиен партньор на наградата е Нова телевизия.Повече за събитието и номинациите на младежите на страницата на МИЦ-Карлово:
Източник: СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“

1573M

1574M

1572M

ЯПОНЦИ В БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ НОСИИ ЗАКРИХА РОЗОБЕРА В КАРЛОВСКО

1569M
    На финала на
розовия цъфтеж, Калофер посрещна днес поредната група чуждестранни туристи. Гостите от далечната страна идват в карловските розови полета за втора пореднагодина, за да се насладят на аромата на прочутата „роза дамасцена”. С голямо желание и удоволствие всички облякоха над 100 годишни автентични български костюми, направиха хиляди снимки, играха, смяха се и си тръгнаха усмихнати и доволни, с пожеланието догодина да се видим за трети път.

1571M

1570M