Община Карлово

Официален сайт

ОбС Карлово прие Общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в община Карлово (2018 – 2020)

B564 

     Общински съвет Карлово прие Общинска стратегия за подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в община Карлово (2018 – 2020). Това стана ясно на провело се редовно заседание в зала „Васил Караиванов“ на 31.05.2018 г. Целта на приетата стратегия е да се създадат условия за осигуряване на обща и допълнителна подкрепа, развитие в подходяща физическа, психологическа и социална среда. Стратегията за подкрепа на личностно развитие дава възможност за пълноценно взаимодействие и сътрудничество на всички участници в образователния процес – деца, ученици, родители, институции, организации, специалисти и др. за осъществяване на политиката на община Карлово в сферата на приобщаващо образование.
     На провелото се редовно заседание стана ясно още, че община Карлово ще закупи нова светофарна уредба с икономично лед осветление, която ще бъде монтирана на кръстовището между улиците „Ген. Карцов“ и „Ген. Владимир Заимов“. Целта на тази инвестиция е да бъде изцяло подменена старата светофарна уредба, която е на повече от 15 години и е изключително амортизирана и даваща постоянно дефекти.
     Общинските съветници приеха също докладна записка относно Избор на комисия за провеждане на конкурс за възлагане управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ – Карлово“ ЕООД. Другите докладни записки, които бяха разгледани и приети на днешното заседание, бяха свързани с: Предложение за изменение на Подробен устройствен план; Предоставяне на поземлени имоти; Актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост за 2018 год. и др.
     Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок.

Изнесена приемна в с. Войнягово

B563 

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в с. Войнягово, на която се запозна с проблемите на жителите на селото. На срещата с кмета, хората поставиха въпроси, свързани с ремонта на пътя и подмяната на остарелия водопровод. Поставен бе и въпросът за подмяна на довеждащия водопровод към селото, който също е остарял и често аварира, за което ще бъде подаден сигнал до В и К.
     Кметът информира, че в момента тече процедура за избор на изпълнител на ремонта на пътя Карлово – Дъбене – Войнягово, а на етапи ще бъде подменен водопроводът на четири улици в селото. Други по-важни въпроси, които жителите поставиха, бяха свързани с осигуряване на съдове за смет, удължаване работата на детската градина в летния сезон с още един месец и земеразделителни проблеми. Кметът получи сигнал за ежедневно преминаващи животни по пътя на селото, което затруднява движението.
    На приемната присъстваха: кметът на с. Войнягово Тодор Танковски, зам.-кметовете Антон Минев и Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов и специалисти от общинска администрация.

Голям празник за децата в село Горни Домлян по случай 1 Юни и MOVE WEEK 2018

1862g
      Пъстър празник с много игри и забавления организираха Младежка група „Заедно за село Горни Домлян“, Сдружение „Млади, Активни, Креативни“-с.Куртово и Кметство Горни Домлян по повод 1Юни – Международния ден на детето и стартиране на инициативите за Седмицата на движението и спорта за здраве (
MOVE WEEK 2018). В неделя на 27.05.2018г. за първи път на центъра в село Горни Домлян беше проведен детски спортен празник по случай Международния ден на детето, в които се включиха над 80 деца и родители.
        Цветните балони, веселото настроение, спортните игри на открито, детските усмивки и смях създадоха празнична атмосфера.
       Много изненади, игри и подаръци радваха децата на селото. Повече от три часа малчуганите се забавляваха заедно със свойте майки, бащи, баби и приятели. Забавни щафети, „Пускам, пускам кърпичка“, „Приказка“, Караоке, рисуване с тебешири бяха само едни от игрите, в които участваха малки и големи празнуващи.
     След като сериозно се раздвижиха всички присъстващи, сладко похапнаха вкусни домашни ястия, специално приготвени от майките, а голямата торта беше подарък за децата от кмета на селото.
        Много усмивки, добро настроение, положителни емоции и веселие споделиха децата, техните родители, близки и приятели.
      Децата си тръгнаха развълнувани и доволни с много впечатления, положителни емоции и подаръци. Вълнуващ и незабравим Празник за всички.
Източник: кметство Горни Домлян