Община Карлово

Официален сайт

Отбелязахме 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

  1849g
       С издигане на националния флаг започна празничната програма по повод отбелязване Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на площад „20 юли” в Карлово.
           „ ... Това е Денят на буквите, на просветата, на духа, защото и „ний сме дали нещо на светът и на вси Словене книга да четат. В този ден се прекланяме и пред учителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието на нацията.Нека учениците израснат достойни, грамотни и одухотворени българи, такива, от които страната ни има нужда в момента”, каза в празничното си слово Антон Минев, зам.-кмет на община Карлово.
       Поздрав към учителите и учениците отправи Снежана Пеева ученичка от СУ „Васил Левски” Карлово. В програмата участваха ученици от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” и мажоретен състав при СУ ”Васил Левски”.
       На честването присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметове, общински съветници, учители, родители, ученици, граждани.

1850g

ПОЗДРАВ НА Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ ПО ПОВОД 24 МАЙ -ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

      1848g
         
 Уважаеми дейци на българската просвета и култура,
           Уважаеми учители и ученици,
       
   24 май е специална дата за нас. Той е единственият ден, в който всички ние се чувстваме само българи и сме заедно на празника на българщината. Без значение къде се намира, човек пази спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените в цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…”, с които започва най-обичаният и най-истински празник на родното училище.
     В този ден се прекланяме пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, създаващи устоите на нацията и възпитават поколенията.
      Поздравявам всички културни дейци от община Карлово за техния професионализъм и приноса им за развитието на общината като духовен и културен център на България.
     На всички преподаватели пожелавам  здраве, професионални успехи и самочувствие, с които да предават на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!
    А Вие, ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи!
      Честит празник!  

СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР „ПО-ДОБРЕ ЗАЕДНО“ ПОСРЕЩА 24 МАЙ С БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА НА ДВОРА И СЕ ГОТВИ ЗА ЛЯТНОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА

1555М
   Весела гъсеничка с българската азбука, дама и змия с цифрите се появиха в двора на Социален център „По-добре заедно“ за 24 май - Празника на славянската писменост и култура.
   Социалният център, функциониращ по проект „Да продължим доброто дело“ на Община Карлово, финансиран по програма „Развитие на човешките ресурси“ с№ BG05M9OP001-2.004-0026-С01 започва записване на деца, предучилищна възраст, за лятното училище в групите за юли и август в услугата „Допълнителна педагогическа подготовка за равен старт в училище“.
   Записването за лятното училище се извършва на място в социалния център на ул. „Васил Караиванов“ 2 Б (над ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“). Групите ще бъдат от по 15 деца на месец, като приоритетно се приемат деца с направления от детските градини за необходимост от допълнителна педагогическа подкрепа, деца със СОП и деца от уязвими групи. Заниманията са със специалист педагог от 8:30 до 12:30 всеки учебен ден, като по проекта на децата е осигурена закуска и плод.

1556М

Съобщение 23.05.2018 година

       Община Карлово организира доставяне на кофи за битови отпадъци. Гражданите, които са подали декларация до кмета на община Карлово за подмяна на кофи за битови отпадъци, могат да получат нови, с документ за самоличност и връщане на старите съдове от 28.05.2018 година /понеделник/ от 09:00 часа до 17:00 часа на стадион „Васил Левски“ град Карлово.

С НАГРАЖДАВАНЕ НА АБИТУРИЕНТИ ОТЛИЧНИЦИ и ИЗЯВЕНИ УЧЕНИЦИ В КАРЛОВО ЗАПОЧНАХА ТЪРЖЕСТВАТА, ПОСВЕТЕНИ НА 24 МАЙ

      1840g

   
На официална церемония в зала „Васил Караиванов” на община Карлово бяха наградени 24 отличника и 32 изявени ученици от училищата в общината.
    „...В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, поздравявам отличниците и амбициозните деца, които съчетават разнообразни интереси и представят общината ни, поставяйте си високи цели, за да просперира нашия красив град Карлово и страната ни”, каза зам.-кмета Антон Минев. Той благодари на училищните директори и преподаватели за всеотдайната им работа.
      От името на д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово отличниците от випуск 2017/2018 получиха плакет, грамоти и книгата „Ботевата чета” от Атанаска Нанева. Изявените ученици постигнали високи резултати през учебната година в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта на общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, математика, ученически игри и др. получиха грамоти и книгата „Васил Левски – по спомени на Васил Караиванов”.
    Директорите на училища в общината, получиха от името на д-р Кабаиванов поздравителни адреси по повод 24 май. На церемонията присъстваха преподаватели, ученици, граждани.

1841g
1843g