Община Карлово

Официален сайт

       Бухаловият хан е една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс “Старинно Карлово”, построена около средата на ХІХ век от Кирко Бухала – ханджия и кръчмар.

       Тук всеки гост може да почувства уникалния карловски дух, да се потопи в атмосферата на патриархалната традиция чрез атракциите “кафе на пясък” с комплимент към кафето – лакомства от роза, бяло сладко или сладко от смокини. Бухаловият хан е център на занаятите в карловско.

       Всеки гост може да се наслади на сръчността на нашите занаятчии, които с вещина и любов свещенодействат над дървото, метала, тъкачния стан и совалките за плетене на калоферска дантела. Може сам да участва в плетивото на дантела, плъстене на вълна, тъкане на стан, да си изработи изделие от глина. Тук всеки посетител може да си направи снимка с фолклорни носии от региона и да участва в атракции като изработване на ръчно бродиран ключодържател, бродиране върху панама с готови шаблони и поставяне върху магнит, изработване на орнаменти върху парченце дърво и залепване върху магнит. За организирани групи всяка година по време на розобера, в къща „Бухалов хан“ ще се презентира варене на сладко от рози.


Buhalovia han